erikvold

Erik Vold

Søndag 8. august
10.00

Rute: 29/2 Aurland

Om varsling. Fra Snowden og WikiLeaks til arbeidsplasser og lokalpolitikk. Med frilansjournalist, forfatter og samfunnsgeograf Erik Vold

Informasjon er selve hjørnesteinen i demokratiet. De siste årene er det imidlertid avslørt at også vestlige demokratier beveger seg i motsatt retning: gjennom ulovlig masseovervåking, avslørt av Edward Snowden, vet makthaverne stadig mer om oss. Og som varslerorganisasjonen WikiLeaks har avslørt med sine mange hundre tusen lekkasjer: det vi får høre av våre egne myndigheter og massemedier er helt i utakt med det som virkelig foregår i lukkede rom der regjeringer og storselskaper tar beslutninger som berører hele verden. Erik er eneste norske journalist som har intervjuet WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange i sitt beleirede ambassadeasyl i Ecuadors ambassade i London og skriver nå bok om varslerbølgen som begynte med WikiLeaks og fortsatte med Snowden. Vold har også møtt Glenn Greenwald, som var sentral i å få utgitt Snowdens hemmeligheter om masseovervåling og varslerlegenden Daniel Elsberg, som med USAs til da største slipp av hemmelige dokumenter avslørte sannheten om Vietnamkrigen.

Vil du vite mer om 
-vår tids store varsleravsløringer, fra Snowden til WikiLeaks, hvorfor og hvordan noen få varslere uten ressurser har avslørt mer om USAs krigsforbrytelser og overvåkingsskandaler enn alle Vestens massemedier til sammen– så gå med Erik. Og gå hjem og si fra!